Morgensamling

På Friskolen Karup starter dagen med fælles morgensamling for alle børn og ansatte (og gerne forældre hvis man har mulighed for det). Morgensamlingen indeholder fællessang, beskeder, fødselsdagssang og et indslag, hvor morgensamlingsholderen sætter ord på eller reflekterer over noget, der sætter tanker i gang. Et indslag kan indeholde f.eks. poetiske, musikalske, historiske, kunstneriske eller debatskabende elementer – som på kort, præcis og gerne finurlig måde skaber et godt udgangspunkt for fælles forundring. 

På Friskolen Karup sætter vi fortællingen i centrum. H. C. Andersen fortalte for børn, og for Grundtvig var det helt centralt, at fortællingen blev en del af skolens dagligdag. Der skulle være plads til den levende fortælling, som kunne bringe børnene livsoplysning – læren om livet – og gøre undervisningen nærværende. Vi ønsker, at fortællingen skal føre os langt ud i Verden og tilbage igen. Fortællingen oplyser og vækker nysgerrigheden og er samtidig med til at give mod på livet og lyst til at lære. Derudover læres kvaliteten i at lytte. 
Til morgensamling foregår der masser af læring blandt andet at begå sig i et fællesskab, at kunne stå foran en større forsamling og fremføre noget og få viden om Verden. Morgensamlingen er med til at udvikle og støtte op om følelsen af fællesskabet på skolen, dette gennem sang, fortælling og samvær.